Chlorella je zelena alga koja osim što sadrži visok postotak cinka, u vrlo visokim koncentracijama sadrži još i željezo, kalcij te magnezij. Odličan je izvor vitamina B12, vitamina A, C i E, niacina, klorofila, bakra, selena. Opskrbljuje naš organizam klorofilom više nego ijedna druga hrana, te je stoga moćni “čistač” krvi i detoksikator organizma. S obzirom da sadrži visoki udio omega-3 nezasićenih masnih kiselina, snižava razinu “lošeg” (LDL) kolesterola.
Smatra se da jača imunološki sustav, pospješuje probavu te štiti od degenerativnih bolesti.
U istraživanjima je otkriveno da unos dodataka prehrani koji u sebi sadrže chlorellu tijekom perioda intenzivnog treninga potiče stvaranje imunoglobulina A (IgA) važnog za održavanje pravilnog rada imunološkog sustava. Imunostimulirajući učinak navedene alge pripisuje se glikoproteinskim i polisaharidnim kompleksima za koje se prethodno utvrdilo da mogu pridonijeti poboljšanoj funkciji imunološkog sustava, te na taj način potencijalno prevenirati infektivne bolesti gornjih dišnih puteva (izvor: European Journal of Nutrition).